Om oss, mer info

Sopor300

Vi är din totalleverantör av miljö- och hälsoanpassade prestationskemikalier för ytbehandling. Vi erbjuder er högkvalitativa miljö- och hälsoanpassade medel som anpassar ytor med nytt permanent ytskydd.

För hållbar miljö- och metodutveckling levererar vi prestationskemikalier för ytbehandling, för att t.ex. varsamt kunna ta fram oskadd yta från år 1754. Våra varumärken; ES-metoden – ESS-metoden – BPS-metoden  och  AGS- metoden. 

Skonsam byggnadsvård för din och ytans vård –

 • ES-metoden inför ommålning, – du styr färglyftningen från putsfasad, du lyfter 3 lager latex från linoljefärg, 18 lager linoljefärger från putsen från år 1860, i ett svep. eller lyfter varsamt bort lager efter lager från gips inomhus.
 • du styr färglyftningen inom- eller utomhus från trä, puts eller gips  lyfter varsamt bort lager efter lager, lämnar innersta ur historiskt intresse eller trären oskadad originalyta från år 1867.
 • du avlägsnar all färg från taket på hela taket utan att skada rostskyddet och utan något skräp på marken.
 • ESS-metoden –du avlägsnar all färg från taket på hela taket utan att skada rostskyddet och endast lite skräp på marken.
 • BPS-metoden, du avlägsnar alla påväxter på taket/ fasaden och får dessutom ett 10 årigt ytskydd. 
 • AGS- metoden, du klottersanerar ytan och ytskyddar, antingen med offerskydd eller permanent ytskydd.
 • TCS- metoden, du ytbehandlar, tex. impregnerar.

Takcare.se (egentligen Takcare. cg) som jag startade  år 2002 är ett konsulterande teknik- agentur- och återförsäljningsföretag med fyra egna kemiska medel som inte ändrar ytans pH-värde. Se ES- och ESS-metoden med färgborttagarna ES, ES +, ES 1 samt ES 2.  Vår fabrik Trion Tensid AB i Uppsala (TTAB, 1982) tillverkar också AGS, BPS, och TCS produkterna som vi levererar. Vi förmedlar dessutom utrustningar för er säkerhet.

Affärside’n är att vi tillhandahåller de medel, metoder och utrustningar med vars hjälp ni får rätt anpassade ytor inför ommålning.

Det innebär att hos oss är problemlösning, metodutveckling och utbildning av Er som kund lika viktig som produktutveckling. Allt vi gör, utvecklas med egen personal och eget kunnande.

Det ger oss en unik flexibilitet med möjlighet att anpassa lösningarna för er, såväl stora som små kunder. Årligen, utbildar vi er tillsammans med TTAB internationellt och i Sverige.

Vi har tillsammans ett brett internationellt kontaktnät, och ett nära samarbete med universitet, forskningsinstitut och leverantörer. Saknar vi kunskap i en fråga vet vi alltid var vi ska vända oss för att få information. Vi deltar också i ytskyddskonferenser och större forskningsprojekt finansierade av EU.

Stressa inte. Låt tiden göra jobbet med medlet, gärna över helg!

Att arbeta med en kemisk lösning för anpassad ytbehandling inför nytt ytskydd, är också den ojämförligt billigaste och skonsammaste metoden.

https://shop.takcare.se.

www.arbetsmiljoforum.se/    www.alsglobal.se/

 • från klotter till skyddad yta.
 • från på växt till skyddad yta.
 • miljöanpassad färglyftning mekanisk skjuvning
 • miljöanpassad färglyftning  vattenskjuvning. 
 • anpassad rengöring av alla ytor.
Vår metod vid färgborttagning;

– du kapslar in de kraftigt allergiframkallande konserveringsmedlen Isothiazolinonerna.

Med våra medel för ytbehandling, arbetar Du säkrare, friare, effektivare, mår bättre, och just säkerhet betyder mycket för att Du ska slippa stress och må bra!  


 • Kapsla in – Lyft upp – Ta hand om och Miljö avfallshantera

Christer Grenbäck, grundare och vd.Takcare.se+46 707880320Epost: christer.grenback@takcare.se

Låt tiden göra jobbet med medlet!

https://shop.takcare.se.

www.arbetsmiljoforum.se

/www.alsglobal.se/

Christer Grenbäck

Sopor2300