OM OSS

UNDERHÅLL   AV   YTOR
Man brukar ju säga att 80 % av tiden får läggas på rätt förbehandling och grundmålning. Rätt förbehandling av ytan före applicering av nytt ytskydd, är så viktigt att det utgör minst 70% av slutresultatet.
Bearbetning av ytor har vi hållit på med sedan 1967. Sedan 1983  använder vi enbart varsamma kemiska produkter för ytor. Metodutveckling och egen agentur med egna produkter sedan 2002.

Takcare (egentligen Takcare. cg) som jag startade  år 2002 är ett teknik- och agenturföretag med hållbar miljö- och metodutveckling . Vi har fyra egna kemiska medel, ES, ES +, ES 1 oxh ES 2.  Trion Tensid AB (1979), i Uppsala tillverkar ES, TCS, BPS och AGS produkterna.
Produkterna tillverkas i bland annat Uppsala och är naturligtvis tillåtna av bland annat Kemikalieinspektionen. Att arbeta med en kemilösning är den ojämförligt billigaste och skonsammaste lösningen.
Agera, inte reagera, vi har fabrikspriser!
Affärside’n är att vi med TTAB säljer medel, metoder och utrustningar som ger Er anpassade ytor. Det innebär att hos oss är problemlösning, metodutveckling och utbildning av Er som kund lika viktig som produktutveckling. Allt vi gör, utvecklas med egen personal och eget kunnande.
Det ger oss en unik flexibilitet med möjlighet att anpassa lösningarna till er, såväl stora som små kunder. Årligen, sedan 1983, utbildar vi Er internationellt och i Sverige.
Vi har ett brett internationellt kontaktnät, och ett nära samarbete med universitet, forskningsinstitut och leverantörer. Saknar vi kunskap i en fråga vet vi alltid var vi ska vända oss för att få information.  Vi deltager också i större forskningsprojekt finansierade av EU. Vi förmedlar dessutom säkerhetsutrustningar till er.

Vi löser och lyfter upp den gamla färgen helt varsamt, användarvänligt och miljöanpassat !

 

 

   

 

 

 

 


När Du använder våra miljöanpassade färglösare/ färglyftare ES, ES +, ES 1 eller ES 2, binds konserveringsmedlet in i den trögflytande massan av medel och farlig färg. Skrapa sedan lätt med ergonomisk skrapa.
du skjuvar enkelt bort massan med ES-       eller ESS- metoden

Massan skickar du till avfallshantering.

 

 

 

Du har nu bästa förutsättning inför ommålning.
bästa personliga miljö.
betydligt längre livstid.
Tänk på vad du tar bort, miljön och, dricksvattnet!
Christer Grenbäck, Takcare, info@takcare.se


En ny forskningsstudie på Karolinska Institutet, visar att de vattenburna färgerna innehåller höga halter av allergiframkallande konserveringsmedel, som orsakar allergi och eksem hos målare och konsumenter.

Lös upp färg eller annat organiskt mtrl som t.ex. lim med ES, kapsla in och undvik riskerna med allergiframkallande färg.

Ta hand om de kraftigt allergiframkallande konserveringsmedlen isothiazolinoner.

  • kapsla in färgen, innehållande t.ex. Kathon i den förtjockade och miljöanpassade färglösaren.

  

 

 

När Du använder våra miljöanpassade färglösare/ färglyftare ES, ES +, ES 1 eller ES 2, binds konserveringsmedlet in i den trögflytande massan av medel och farlig färg. Skrapa sedan lätt med ergonomisk skrapa.

  • du skjuvar enkelt bort massan med ES-       eller ESS- metoden                

  • massan skickar du till avfallshantering.

  • du har nu bästa förutsättning inför ommålning.

  • bästa personliga miljö.

  • betydligt längre livstid. 

Tänk på vad du tar bort, miljön och, dricksvattnet!       

Christer Grenbäck, Takcare, info@takcare.se 

VÄLKOMMEN / Christer

 

Byggnadsvård, hållbar miljöutveckling med Takcare

Miljöanpassad färgborttagning på metall

Miljöanpassad färgborttagning på puts